dissabte, 24 de març del 2018

Castell del Remei - Penelles

El Castell del Remei és una antiga colònia agrícola que, en l'actualitat conserva en plena activitat el seu celler de vins de prestigi internacional que constitueix el primer exemplar català concebut segons el model dels "châteaux" bordelesos.
La seva història com enclavament estratègic es remunta a gairebé 2.000 anys d'antiguitat.
Al segle XIX va constituir la major hisenda de regadiu de Catalunya amb la incorporació dels avenços tècnics propis de la Revolució Industrial, que encara s'hi poden observar: un molí, una destil-leria, una boteria i una ferreria.
En un paisatge de vinyes, arbredes i llacs conviuen amb la natura el propi castell, el santuari de la Verge del Remei i el restaurant de la finca.
El Castell del Remei és el primer celler català que elaborà i etiquetà vins fins de criança. Es tracta de una construcció centenària amb les antigues i actuals instal-lacions de recepció de raïm i expedició de producte, sala de vinificació, naus de criança, sala d'embotellat i sala de tast.
El Santuari de la Verge del Remei, obra de l'arquitecte Antoni Fisas i Planas, constitueix una significativa mostra del classicisme italianitzant que conté magnífiques pintures de l'artista Josep Obiols i Palau. 


EL CASTELL










EL CELLER 













EL SANTUARI



















2 comentaris:

  1. Llorenç,
    Em trec el barret davant la qualitat d'aquestes fotografies, la lluminositat i el color, tant les exteriors com les interiors.
    Fantàstic treball.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Manel, me n'alegro que t'hagi agradat.
      Una cordial salutació. I ja pots tornar a col·locar-te el barret.

      Elimina