dimarts, 21 de gener del 2020

Catedral de Santa Maria de Tortosa

Encara que la catedral de Santa Maria sigui difícil de percebre exteriorment en tot el seu esplendor, això accentua l’impacte, un cop a dins, de la seva ànima gòtica, esplèndida i lluminosa. El pas per les modernes instal•lacions de les sales d’Exposició Permanent, on es poden contemplar nombrosos objectes del ric fons d’art de la catedral, fa que el contrast encara sigui més gran. L’església, un edifici de vastes proporcions amb girola doble, inèdita a la resta de Catalunya, conté el meravellós retaule dedicat a Santa Maria de l’Estrella a l’altar major i la capella barroca de la Verge de la Cinta. Al seu costat, el claustre i les dependències canonicals completen una visita delicada i sorprenent.

La catedral de Tortosa se situa en el nucli antic d'aquesta població, a tocar del riu Ebre. L'actual edifici és gòtic de l'any 1347 i va ser edificat sobre un anterior romànic; fou consagrat per primera vegada el 1441 i les fases de construcció continuaren fins a arribar a la façana barroca, iniciada a la dècada de 1620 i deixada sense acabar el 1757.
Aquesta catedral ostenta el títol de Basílica i el 1931 va ser declarada, juntament amb el Palau Episcopal, Bé Cultural d'Interès Nacional.

















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada