dijous, 28 de novembre del 2019

Museu Agbar de les Aigües

El Museu Agbar de les Aigües és un museu contemporani dedicat a l’aigua, que vol promoure’n el coneixement i els valors des d’una experiència vital, d’aprenentatge i lúdica. Ubicat a la Central Cornellà d'Aigües de Barcelona, a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), el Museu Agbar de les Aigües va obrir les portes el 2004 com una iniciativa de la Fundació Agbar.
La Central Cornellà d’Aigües de Barcelona és un emplaçament privilegiat per acollir un museu dedicat a l’aigua. L’aqüífer del riu Llobregat és l’origen i la raó de ser d’aquesta estació d’extracció i bombament d’aigua, que es va inaugurar l’any 1909, i que des d’aleshores, no ha deixat de funcionar mai. Avui, l’aigua subterrània representa només una petita part del total que se subministra des de la Central, però continua sent un recurs imprescindible per a l’abastament de Barcelona i els municipis de la seva àrea metropolitana.
El fet que la Central Cornellà sigui avui dia una indústria en funcionament fa del Museu un exemple de patrimoni històric ben conservat i alhora actiu, que s’ha sabut adaptar als nous temps. La maquinària original que avui forma part de l’exposició permanent del museu s’ha preservat pràcticament intacta gràcies al bon ofici i la perseverança dels professionals i els responsables d’Aigües de Barcelona al llarg d’un segle.





























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada